+387 (0) 37 513 005 info@mizcazin.com
wmode="transparent"

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u Cazinu okupio oko 230 krajiških imama

Objavljeno 22 dec 2015
Comment: Off

Medžlis IZ Cazin 21.12.2015.godine je imao veliku čast ugostiti našeg  Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića i oko 230 krajiških imama. Sastanak sa imamima bio je održan u sali medrese  Džemaluddin ef. Čaušević u Cazinu. Reisu-l-ulema tom prilikom se obratio svim prisutnim ističući da smo svi dužni da čuvamo emanet jedinstva koji nam je povjeren. Posebno je naglasio problem povratnika i pomoć koju im trebamo pružiti i obrazložio modele koje IZ sprovodi i koji su funkcionalni.

“Braćo , osnovni cilj naše vjere je dobrobit ljudskog roda! Muslimani treba da se bore da zaštite život, vjeru, razum, dostojanstvo, potomstvo i imovinu svakog ljudskog bića. Ugroziti neki od ovih temelja znači ugroziti ljudski rod. Generacije muslimana dale su sve od sebe da se izgradi civilizacija zasnovana na dobru i razumijevanju. Njihova plemenitost, pravednost i posvećenost Božijoj riječi doprinijele su da milioni ljudi nađu svoj smiraj u okrilju islama. Tu našu tradiciju nam valja njegovati, čuvati i nju predočavati našim komšijama i drugima” .

Nekoliko imam je iznijelo probleme kojima se susreću svakodnevno i iznijelo prijedloge kako ih zajednički rješavati.

Sastanak je završio riječima:”Unesi mir među nas. Odagnaj iz naših srca strahove i osnaži nas da se odbranimo od zla naših neprijatelja. Gospodaru naš, oprosti nam naše grijehe i smiluj nam se. Tvojoj se milosti nadamo i molimo Te za nju. Amin!

Fotografije možete pogledati OVDJE

About the Author

Prijava

Zaboravili ste lozinku?